Sunday, February 25, 2018


Πρόταση για σύνθημα της Παρέλασης του 2018 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

    Αξιότιμη πρόεδρε της Παρελάσεως Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης και προσφιλής κυρία Νάνσυ Παπαϊωάννου υποκλινόμενος ο ελάχιστος εγώ Βασίλης βαπτισθείς εν τω Χριστώ και Καρβέλης γνωστός εν τω Λαώ, υποβάλλω ευλαβώς τα σέβη μου και εύχομαι η Θεία Χάρις να διαφυλάττει πάντας υμάς υγιείς για μιά «Καλή Παρέλαση». Ως Hellene (και όχι Greek), που βρίσκεται πιστός στις επάλξεις των Πανομογενειακών αγώνων για το «αιέν αριστεύειν» στην Hellenic (και όχι Greek) Parade, η οποία μου μεταδίδει λογικούς συνειρμούς και μου διεγείρει συναισθήματα όπως το «Ελεύθειν έρα» = «Ελεύθερα» = «Πηγαίνω όπου αγαπώ» = «Ελευθερία», έχω να προτείνω βασικό σύνθημα της φετινής Παρέλασής μας το εξής. Την εναντίωση των ΗΠΑ στις βλέψεις του Στρατάρχη Τίτου για την στοιχείωση κληρονομιάς του την περιοχή της Σερβίας που πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καλείτο Vardar Banovina και την μετονόμασε αρχικώς σε «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» και στη συνέχεια σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ανήγγειλε, μάλιστα, δημοσίως (τον Δεκέμβριο 1944) ότι στόχος του (που διαρκώς καλλιεργούσε) ήταν να επανενώσει όλα τα τμήματα της Μακεδονίας που διασπάστηκαν το 1912 και 13 σε ένα χωριστό και διακριτό Κράτος στο οποίο θα υπαγόταν ως λαός το «Μακεδονικό Έθνος»!
Η Διοίκηση των ΗΠΑ έλαβε, τον Δεκέμβριο του 1944, δημοσίως θέση με τηλεγράφημα του State Department προς αμερικανικές Αρχές, με υπογραφή του τότε αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Stettinius, που έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές του τύπου Μακεδονικό «Έθνος», Μακεδονική «Μητέρα Πατρίδα» ή Μακεδονική «Εθνική Συνείδηση» αποτελούν αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σε αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα που θα υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας».
Δυστυχως στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, στις 3 Απριλίου 2008, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους (ο νεωτερος) περιφρόνησε τον ΟΗΕ και το State Department και αναγνώρισε τα Σκοπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Με ψευτιές έκλεψε τις ψήφους των Ελληνοαμερικανών. Και λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του, αφού δεν είχε πλέον ανάγκη τις ψήφους της ομογένειας, μας έστειλε ως δώρο τη πισώπλατη μαχαιριά, την αιφνιδιαστική αναγνώριση των Σκοπίων σε «Μακεδονία». Γιαυτό στο συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου η Ομογένεια πρέπει να ενώσει τις φωνές της και να στείλει, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το δικό της μήνυμα: «Μακεδόνια απο Σκόπια βγαίνει, Σκόπια στο ΝΑΤΟ μπαίνει». Αλλιώς θα επικρατήση το δικαίωμα της αρνησικυρίας της Ελλάδας και της ΕΕ, όπως εγινε και με την άρνηση του Σαρλ ντε Γκωλ να δεχθεί την είσοδο του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΟΚ ως «Μεγάλη Βρετανία», ώστε να μην είναι σε βάρος της ονομασίας της γαλλικής Βρετάνης εντός τής τότε ΕΟΚ. Πρέπει να καταλάβουν οι Σκοπιανοί και ο πρέσβης στα Σκόπια Χόιτ Μπράιαν Γι, που μιλά και καλά ελληνικά, ότι μερικά πράγματα στον ελληνικό εθνικό χαρακτήρα δεν αλλάζουν ποτέ. Και ποτέ δεν θα δεχτούμε οι Έλληνες να ξεπουλήσουμε την Ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας - γιατί, αν το κάνουμε, δεν θα είμαστε πια Έλληνες.     To τηλεγράφημα του State Department στα Αγγλικά εχει ως εξής:
This Government considers talk of “Macedonian nation”, “Macedonia Fatherland”, or “Macedonian national consciousness” to be unjustified demagoguery representing no ethnic or political reality, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece.
     Με εκτιμηση,  ο Βασίλης Καρβέλης.
      Μέλος της Επιτροπής Παρελάσεως.

 

No comments:

Post a Comment