Tuesday, March 17, 2015

Πρόταση για το κύριο σύνθημα της Παρέλασης του 2015 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.
         Κύριε καρεκλά, κοινώς Chairman της Παρελάσεως Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, Βασίλιε Γκουρνέλε, υποκλινόμενος ο ελάχιστος εγώ Βασίλης βαπτισθείς εν τω Χριστώ και Καρβέλης γνωστός εν τω Λαώ, υποβάλλω ευλαβώς τα σέβη μου και εύχομαι η Θεία Χάρις να διαφυλάττει πάντας υμάς υγιείς για μιά «Καλή Παρέλαση». Ως Hellene (και όχι Greek ), που βρίσκεται πιστός στις επάλξεις των Πανομογενειακών αγώνων για την βελτίωση της προόδου μας στην Hellenic (και όχι Greek ) Parade , η οποία μου μεταδίδει λογικούς συνειρμούς και μου διεγείρει συναισθήματα όπως το «Ελεύθειν έρα» = «Ελεύθερα» = «Πηγαίνω όπου αγαπώ» = «Ελευθερία», έχω να προτείνω ως βασικό σύνθημά Της το εξής. Το μήνυμα του Will Buttler , μέλους του καναδικού συγκροτήματος της ροκ Arcade Fire , που σχολίασε στην Guardian στις 23/2/2015 και αναφέρει το εξής:
      «I’m rooting for Greece. I mean, broadly, who the hell isn’t rooting for Greece? Even if you’re super right wing, or super German, or super capitalist you probably don’t want Greece tumbling out of the Euro and defaulting on its debts».
       Η δε μετάφρασή του στα Ελληνικά είναι: «Έχω ρίζες από την Ελλάδα. Θέλω να πω, σε γενικές γραμμές, ποιος στο καλό δεν έχει ρίζες από την Ελλάδα; Ακόμη και αν ανήκεις στη σούπερ δεξιά πτέρυγα ή είσαι σούπερ Γερμανός ή σούπερ καπιταλιστής, προφανώς δεν θέλεις να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να χρεοκοπήσει».
Επίσης υπάρχουν και άλλα πάρα πολλά συνθήματα επίκαιρα με την αλληλεγγύη πρός την πατρίδα μας Ελλάδα.
         Όπως π.χ. το «Η Ελλάς ανήκει στην Ευρώπη του Δία της» (και όχι της Δύσης). Διότι ήταν, είναι και θα είναι «Ελλάς Ελλήνων Ευρωπαίων» και όχι των Χριστιανών της Εβραϊκής Βίβλου.
Αξιόλογος είναι του ρώσου ποιητή, Αλεξάνδρου Πούσκιν, ο ύμνος προς την ελληνική επανάσταση στα πρώτα της βήματα:
      «Η χώρα των θεών και των ηρώων η χώρα / φλέγεται απ’ τη φωτιά ενός αγώνα ωραίου. / Σπάει τα δεσμά και πάει και τραγουδάει τώρα / Τυρταίο και Βύρωνα και θούρια του Φεραίου».
Επίσης κατάλληλο σύνθημα για την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας μας είναι του Βίκτωρ Ουγκώ η του 1826 προειδοποίηση:
       «Αν η Ευρώπη, πενθούσα, δεν ακολουθήσει τα ίχνη απ’ το αγνό αίμα μέχρι το Σαράι (της Μέρκελ), ο Παντοδύναμος Θεός θα της επιφυλάξει μια μεταμέλεια πικρή!».
Βεβαίως και η του μισέλληνα Μέτερνιχ διαμήνυση στον Σουλτάνο τότε, (σήμερον ΕΕ):
       «Δεν θα μπορούμε στο μέλλον να σας βοηθήσουμε όπως πριν. Δυστυχώς, μεσολάβησε το Μεσολόγγι (τότε, σήμερα, η ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση – Λαός στην εξουσία)».
  Ζήτω η Ελλάς!!!
Ζήτω η Ομογένεια!!!
Ζήτω του Σταθακείου η Οικογένεια!!
                                             Καρβ α ς

 

No comments:

Post a Comment