Friday, March 10, 2017


Προτάσεις: Συνθημάτων για την Παρέλαση του 2017.

    Από τον: Εθελοντή Παρελάσεως τον κύριο Βασίλη Καρβέλη.

 

  Θα είναι σώφρον από πλευράς της Αυτού Μεγαλειότητας του Προέδρου της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης όπως επικυρώσει τα κάτωθι επίκαιρα συνθήματα για την Παρέλασή μας στη 5η Λεωφόρο της πόλεως Νέας Υόρκης.

 

Α΄  ....   Η 25η  Μαρτίου 2017: Η επέτειος των 60 χρόνων της Συνθήκης της Ρώμης.

 

Όπου στις 25 Μαρτίου 1957 δρομολογήθηκε η ίδρυση της τότε ΕΟΚ και της σημερινής Ενωμένης Ευρώπη, η οποία στα τελευταία 7 χρόνια εξέθρεψε τα τέρατα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο οποίος άφησε την Ευρώπη κατεστραμμένη, διαιρεμένη και ελεγχόμενη από εξωευρωπαϊκά κέντρα των ΗΠΑ. Οι δε εκατόμβες των θυμάτων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων κλόνισαν ανεπανόρθωτα την ιδέα του εθνικού κράτους. Το οποίον έχασε τον δεσπόζοντα ρόλο του στην Οικονομία, της οποίας ο έλεγχος πέρασε σε πολυεθνικά κεφάλαια για τα οποία τα εθνικά σύνορα αποτελούσαν εμπόδιο στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους. Έτσι οι ΗΠΑ βρέθηκαν αντιμέτωπες με την ανάγκη αναχαίτισης  του κομμουνισμού. Οπότε άρχισαν να πιέζουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν το Σχέδιο Μάρσαλ. Έτσι οι προσπάθειες στράφηκαν στην οικονομική συνεργασία, και στις 25 Μαρτίου 1957 υπεγράφη στη Ρώμη από τις αντιπροσωπείες των κρατών μελών της ΕΚΑΧ (Βέλγιο, Δυτική Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) η συνθήκη με την οποία ιδρυόταν η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ). Από αυτή δε την Κοινή Αγορά φτάσαμε στη Νομισματική Ένωση του Μάαστριχτ με τη βαθιά κρίση. Δια της οποίας η Ε.Ε. σημαίνει πλέον σκληρή λιτότητα, βάναυση καταστολή, σύνορα ντροπής, περιστολή ελευθεριών, καλπάζουσα ανεργία και όλα αυτά που ταιριάζουν σε Τυρανικά καθεστώτα.

 

 

Β΄  .....     Ο 1ος Αιώνας του σωρού στο Πεδίου Άρεως από της Εκκλησίας

                           το πέτρα-ανάθεμα κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

Όπου ο Μητροπολίτης Αθηνών Θεόκλητος, «φέρων εγκόλπιον και επανωκαλύμαυχον, άτρομος και ακτινοβολών εκ χαράς, ρίχνει πρώτος επί του σωρού λίθον αναθέματος, απαγγέλλοντας την εξής εκκλησιαστική κατάρα: «Ελευθερίω Βενιζέλω, επιβουλευθέντι την Βασιλείαν και την Πατρίδα και καταδιώξαντι και φυλακίσαντι Αρχιερείς, ανάθεμα έστω» (εφημ. «Εμπρός», 13 Δεκεμβρίου 1916).  Είναι αδύνατον να περιγραφή ό,τι επηκολούθησε. Τα πλήθη του Λαού, βλέποντα τον Αρχηγόν της Εκκλησίας και τους Επισκόπους μετά των λοιπών κληρικών υψούντας τας χείρας, ύψωσαν και αυτά τας ιδικάς των, κατά τρόπον ώστε εις μίαν στιγμήν ολόκληρος η έκτασις του Πεδίου του Άρεως παρουσίαζε το θέαμα μυριάδων χειρών ανατεταμένων. «Ανάθεμα», απήντησεν ο Λαός εις την αράν (σ.σ.: κατάρα) του Μητροπολίτου, και η κατάρα αντήχησε βαρεία και επιβλητική απ' άκρου εις άκρον του Πολυγώνου. Ήτο κάτι τρομερόν. Κάτι φρικτόν. Μάλιστα, στις 21 του ίδιου μήνα, η Ι. Σύνοδος ενημερώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι «παρέδωκε τω αναθέματι» τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

 

 

Γ΄   .....        «H 9η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας».

 

Ως τιμή προς τον Έλληνα ποιητή Διονύσιο Σολωμό, που πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου 1857. Επίσης και ως έκφραση συγχαρητηρίων στο υπουργείο Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που με  τον Ν. 1677/2016 τα Ελληνικά Γράμματα μπήκαν στα σχολεία των Ρώς και επιβραβεύονται οι προσπάθειες της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, και του προέδρου της Ιβάν Σαββίδη. Επίσης στις 9 Φεβρουαρίου 1950 αρχίζει η εποχή του «Great Red Scare» που είναι γνωστή και ως «Μακαρθισμός». Ο δε Ρέιγκαν την είχε αποκαλέσει «Αυτοκρατορία του Κακού», όπου ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζόζεφ Μακάρθι κατηγορεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι είναι γεμάτο από κομμουνιστές.  Στη πραγματικότητα όμως καμία από αυτές τις κατηγορίες που εξαπέλυε δεν είχε υπόσταση μέσω σοβιετικών πρακτόρων.

                                        ---------------------------- # -------------------------

 

Ο πάντα πιστός στα καθήκοντα της Παρέλασης. 
       Ο εθελοντής Βασίλης Καρβέλης.